Blog

Környezetbarát ajándék a fa alá

2020.12.15 16:45
Környezetbarát ajándék a fa alá

Neked is van olyan ismerősöd, aki szívesen ügyeskedik a konyhában, szeret sütni-főzni, vagy éppen ő csinálja a világ legjobb szendvicsét, mindemellett pedig a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot is fontosnak tartja? Van egy jó hírünk: megtaláltuk számára a tökéletes karácsonyi ajándékot!

 

Talán nincs is olyan háztartás, ahol időnként ne landolna a szemetesben egy-egy megfonnyadt zöldség, penészedő szendvics vagy rosszabb esetben akár egy teljes menüsor is. Túl sokat főztünk belőle, vagy épp nem csomagoltuk be megfelelően a felvágottat, a sajtokat – ki ne találkozott volna már az ételpazarlás ezen formáival? Bár a vákuumozás még nem annyira elterjedt a magyar háztartásokban, egy fóliázó géppel nemcsak pénzt, de időt is spórolhatunk, ráadásul ennek a készüléknek a környezetünk is hálás lesz! A Livia fóliázó gép tökéletes ajándék lehet annak, aki számára fontos a környezetvédelem,a praktikusság, és a fenntarthatóság. De miért ia érdemes lefóliázni az elkészített ételeinket? Jó tudni, hogy a fóliázott élelmiszerek akár 5-ször tovább megőrzik a természetes ízüket, színüket, textúrájukat, legyen szó akár a hűtőben, akár a fagyasztóban való tárolásról. Ráadásul sokan – tévesen – azt gondolják, hogy ez a módszer csak feldolgozott élelmiszerek tárolásánál hatékony, pedig nem így van.  Készítsd elő a nyers húst, pácold be, töltsd meg, vagy ahogy szeretnéd, vákuumozd le, és akár 3-4 napig is tárolhatod a hűtőben fagyasztás nélkül. Ha pedig már a hűtőben való tárolásról van szó, fontos érv lehet a fóliázás mellett a helytakarékosság is: sokkal több minden fog elférni a hűtődben, illetve a fagyasztódban, ha műanyag dobozok helyett fóliába csomagolsz majd. Arról nem is szólva, hogy zacskókkal könnyebb kirakózni, mint a dobozokkal. Összességében számos érv szól egy praktikus fóliázó gép beszerzése mellett: ha van vákuumfóliázónk, akkor könnyebb  a takarékoskodás , hiszen nyugodtan vehetünk egy nagyobb sajtot, vagy egész rúd felvágottat - otthon kiporciózzuk, és adagonként vákuumozva tároljuk. A reggeli sietésben pedig nem kell majd az üres dobozokra, műanyag zacskókra vadászni: az este lefóliázott tízórait kényelmesen a táskánkba hajítjuk, és már indulhatunk is.